Üdvözöljük honlapunkon!

Az Orto-Kötszer Kft. 2011-ben alakult, de szakmai tevékenységünket közel húsz éve gyakoroljuk, visszatérő illetve új betegeink megelégedésére.

Cégünk fő profilja rehabilitációs- gyógyászati és orvostechnikai termékek, valamint segédeszközök gyártása és forgalmazása illetve kiszolgálása .

Kiemelt figyelmet fordítunk a gyártásra, azon belül is a protézisek – ortézisek (egyedi méretre történő gyártása) magasan előírt, szakmai színvonalának megfelelő készítésére. A művégtagok, a kar, és láb ortézisek, valamint az egyéb termékek gyártása az Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelővel kötött szerződés értelmében és annak előírásai alapján történik.

Termékeink illetve szolgáltatásaink nagy része társadalombiztosítási támogatás, illetve egészségpénztár igénybevétele mellett is elérhető. Lehetőség van méretsorozatos termékek gyártására, viszonteladói részre.

Az Orto-Kötszer Kft. célja, a minőségi beteg ellátás. Fő tevékenységeink, egyedi méretre készített, valamint adaptív és méretsorozatos gyógyászati eszközök gyártása, kiszolgálása.

Egyedi méltányosság

A NEAK(OEP) által nem támogatott eszközök úgynevezett egyedi méltányossági eljárás keretében finanszírozhatók. Az engedélyezés ügyében kollégáink segítséget nyújtanak. Ezek lehetnek speciális kerekesszékek, aktív protézisek, ortézisek.

Méltányossági ártámogatási kérelem

A méltányosságból adható támogatás olyan eszköz (protézis alkatrész) elérését teheti lehetővé, amely a társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati segédeszközlistán nem szerepel. A támogatás minden esetben az ellátások árához jár, a megítélt támogatás összegével kevesebb térítési díjat kell a páciensnek fizetni. A személyesen írott kérelmet mindig ki kell egészíteni megfelelő szakorvosi indoklással is. A méltányossági kérelmek kötelező tartalmi elemei nélkül az eljárást érdemben nem lehet lefolytatni, ezért fontos, hogy a páciens a kérelmet megfelelően töltse ki és ahhoz minden kötelező mellékletet csatoljon. A méltányossági ártámogatási kérelmek elbírálása egyedi. A vonatkozó törvény szerint támogatás adható, de megadása illetve a támogatás mértéke az eseti elbírálástól függ, esetleges. Az eljárás lefolytatásához segítséget nyújtunk.

Egyedi eszközök gyártása

Egyedi méretvétel alapján készült eszközök biztosítják, hogy a végeredmény viselete kényelmes legyen, minden téren egyedileg testre szabott.

 • Ortézisek

  • alsó végtag (talp, láb, lábujj, boka, térd, csípő)
  • gerincrögzítők (ágyék, hát, csigolyák)
  • felső végtag (kéz, csukló, váll, alkar, ujj, könyök)
  • nyak- és koponyavédők
  • A rögzítő ortézisek az ízületi mozgások teljes kiiktatására szolgálnak, törések után, kontraktúrák megelőzésére és fájdalomcsillapításra. Például traumás fűző, abdukciós sín.
  • A támasztó ortézisek a mozgást csak meghatározott irányban engedik (ízületi szalagok sérülése esetében, illetve műtétek után használják). Ezek a csípő- és térdrögzítők.
  • A korrigáló ortézisek a testrész hibás állásának normál helyzetben való megtartását eredményezik, például a gerincfűző.
  • A tehermentesítő ortézisek elhúzódó törésgyógyulás, többszörös sérülés vagy kísérőbetegség esetében fennálló akadályozott mobilizáció esetében, az alkalmatlanná vált végtag tehermentesítésére valók.
  • Az ortéziseknek közös jellemzője, hogy kihordásai idejük van, ami azt jelenti, hogy adott időtartamot követően új eszköz készülhet a megváltozott funkcionális állapot szerint.
 • Protézisek

  • A végtag amputációhoz vezető betegségek gyakoriságuk sorrendjében az érbetegség és diabetes , a baleset illetve daganat Az alsó végtag egyik legfontosabb szerepe a megtámasztás.
  • A protézis egy technikai eszköz, amely amputált végtagot helyettesít. Ezek jellemzője, hogy csak egyedileg készíthetőek.
  • A protézis feladata, hogy esztétikailag és funkcionálisan is pótolja az elvesztett végtagot.
  • Lábszárprotézis illetve combprotézis
 • Egyedi Karbon Sportvédő Felszerelések

  • Egyedi méretvétel alapján gyártott, a páciens minden igényének illetve a sportágnak megfelelő, rendkívül ellenálló eszközök gyártása.

Házhozszállítás

Ha Ön olyan eszközt vált ki amelynek egyéb ok miatt a hazaszállítása nem megoldható (pl.: kerekesszékek, mopedek, egyéb eszközök), vegye igénybe szolgáltatásunkat. Az eszköz házhozszállításán túl, üzembe is helyezzük azt és bemutatjuk helyes használatát.

Alsóvégtag protézisek: Comb, Lábszár, Ideiglenes
Alsóvégtag-műanyag Ortézisek (egyedi gyártású) – méretsorozatos
Felsővégtag-műanyag Ortézisek (egyedi gyártású) – méretsorozatos
Gerinc-műanyag Ortézisek (egyedi gyártású traumás, boston, chenau)
  – adaptálható-méretsorozatos(haskötők, hasi sérvkötők, ágyék-kereszcsonti)
  – egyedi gyártású haskötők

Szakrendelés

Szakrendeléseink: traumatológiai, sebkezelés. Szeretettel várjuk minden kedves betegünket a rendelési idők alatt. Szakrendeléseinkről és a rendelési időkről a ‘Szakrendelés‘ menüpont alatt olvashat részletesebben.

Köszönjük megtisztelő figyelmét és további jó egészséget kívánunk!